Staunton

Staunton

Staunton is opgericht in 1871 en is gevestigd in Groningen. Deze oprichting zorgt ervoor dat Staunton de oudste sportvereniging is van heel Groningen. De schaakclub heeft 1 team in de derde klasse van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond en nog drie andere teams in de NOSBO competitie.

De clubavond

De clubavond voor de senioren vindt altijd plaats op een maandagavond. Voor een deelname aan deze clubavond kan een lid zich aanmelden tussen 19:30 en 19:45. Hierna gaat de clubavond van start. Een aanmelding voor de clubavond kan ook telefonisch worden gedaan door 050-5290189 te bellen.

Niet alleen leden van Staunton doen mee aan de clubavond, Staunton heeft een samenwerking met Schaakclub Haren. Vaak zijn er dus ook leden van deze schaakclub aanwezig tijdens de clubavond. Het is mogelijk om drie proefavonden geheel vrijblijvend mee te draaien voordat een lidmaatschap wordt aangevraagd.

De jeugdspelers hebben ook hun clubavond op de maandag. Deze duurt van 18:30 tot 20:00.

Inschrijfgeld

Er gelden verschillende inschrijfgelden per soort lid. Het inschrijfgeld voor senioren bedraagt €110. Studenten betalen €80 voor een lidmaatschap bij Staunton en gastleden betalen €60. 
Er is de optie voor jeugd om zich ook in te schrijven bij Staunton. Hierbij kan er voor worden gekozen om een training te volgen of zonder training een lid in te schrijven. Zonder de training kost een lidmaatschap voor de jeugd €65. Wanneer iemand wel een training wil volgen, kost de inschrijving €80.

Competities

Staunton organiseert een keer per jaar een club-snelschaak kampioenschap. Tijdens deze competitie worden er 4 partijen gespeeld op één avond. Daarnaast organiseert Staunton een jaarlijks jeugdschaaktoernooi. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen de gevorderde jeugdspelers en de onervaren jeugdspelers. Deze worden gescheiden zodat iedereen ook een tegenstander van gelijk niveau tegenover zich krijgt. 
Naast de verschillende competities die worden georganiseerd, brengt Staunton ook een clubblad uit. Deze wordt drie keer per jaar gepubliceerd.  
 

Terug naar overzicht