Spassky's

Spassky's

Spassky's is een schaakclub die in 1985 is opgericht door een paar schaakvrienden. Deze hadden als idee om een schaakclub op te starten die geen clubavond organiseerde. In 1986 werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen een andere schaakclub genaamd Ypey-Expert. Snel daarna deed Spassky's mee aan hun eerste competitie. Vervolgens zijn de Spassky's steeds vaker gepromoveerd. Dit nam met zich mee dat zij meer sterkere spelers kregen en dat er een betere speelzaal beschikbaar kwam. Uiteindelijk hebben de Spassky's op 9 mei 2007 de kampioenplek veroverd van de NOSBO Promotieklasse.

Locatie

Hedendaags wordt er nog steeds geen clubavond georganiseerd. Wel hebben de Spassky's een eigen speellocatie gevestigd op het adres: 
Oliemuldersweg 43
9713 VA Groningen

Wedstrijdverslagen

Van de externe competities worden uitgebreide wedstrijdverslagen geschreven door een clublid die aanwezig was bij de wedstrijd. In deze wedstrijdverslagen wordt uitgebreid beschreven welke zetten er allemaal zijn gedaan tijdens het gehele schaakspel. Hierbij wordt er ook een bord weergeven waarop alle stukken op de manier geplaatst zijn zoals ze ook tijdens de wedstrijd stonden. 

Terug naar overzicht