Schaakboeken

Leerzame schaakboeken

Er zijn veel verschillende schaakboeken te vinden die je alles leren over schaken. Ben je op zoek naar schaakboeken? Wij hebben in samenwerking met boeken prijsvergelijk portaal Boeknet de beste op een rijtje gezet.

  • Schaken voor de jeugd van Sabrina Chevannes: Voor de jeugd kan schaken een zeer ingewikkeld spel zijn. Maar het de juiste uitleg kan iedereen het leren. Voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar is het zeer leuk om begeleid te worden door meerdere plaatjes en door een leuk verhaal. Op deze manier kunnen zij spelenderwijs het schaakspel leren. Niet alleen de basisregels van het schaken staan in dit boek, er worden ook verschillende trucks die kunnen helpen om de winst binnen te halen. 
  • Schaken van John Saunders: Dit boek omvat niet alleen de spelregels en tactieken van het schaakspel, er wordt ook een groot deel van het boek besteed aan de geschiedenis van het schaken. Schaken is geheel geschreven voor mensen die graag willen beginnen met schaken of voor diegene die het graag in hun vrije tijd als hobby zouden willen doen. Er worden meerdere strategieën uitgelegd die kunnen helpen met aanvallen en verdedigen van uw schaakstukken.
  • Lekker schaken van Cor van Wijgerden en Hans Böhm: Lekker schaken bestaat uit een collectie van 5 boeken. Elk boek bespreekt een deel van het schaakspel. Zo gaat het eerste boek over het bord, de stukken en mat. Verder wordt er in alle andere boeken ook gesproken over verschillende begrippen binnen de schaakwereld. Het boek is mede geschreven door Hans Böhm, hij is door de wereldschaakbond uitgeroepen tot een internationale schaakmeester. Al de ervaring die hij heeft opgedaan als schaker heeft hij terug laten komen in de boeken.

Meer schaakboeken vind je op de Schaakacademie

Terug naar overzicht