Lewenborg

Lewenborg

Lewenborg is een schaakclub die gevestigd is in Groningen. De schaakclub is in 1974 opgericht en heeft 26 fanatieke leden. Het schaakseizoen bij Lewenborg loopt van september tot en met juni. Alle leden van Lewenborg zijn ook lid van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Een lidmaatschap bij Lewenborg duurt een heel seizoen en kan tussentijds niet worden opgezegd. Wel is het mogelijk dat spelers die geïnteresseerd zijn, een proeftijd van 4 weken mee kunnen spelen voordat zij een definitieve keuze maken over of zij graag lid willen worden. Een lidmaatschap kost €110 per seizoen. 

Competities

De leden van Lewenborg spelen meerdere competities. Zo wordt er een interne competitie gehouden tussen alle leden. De spelers worden verdeeld in twee helften en in iedere helft worden ongeveer 13 gespeeld. Uit elke helft komt een winnaar en deze spelen uiteindelijk tegen elkaar in de finale. In de interne competitie wordt er gebruik gemaakt van het keizersysteem. Er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de indeling van de spelers. Hierbij wordt er geprobeerd om zo veel mogelijk variatie te krijgen in de tegenstanders.

Naast de interne competitie is er een competitie tegen andere schaakclubs die in het noorden zijn gevestigd. Drie teams van Lewenborg spelen in de NOSBO competitie in verschillende klassen. De teams worden samengesteld door te kijken naar het aantal punten dat is behaald in de interne competitie en de rating die zij hebben gekregen van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Als laatste wordt er tijdens sommige clubavonden het snelschaken gespeeld. Dit wordt gedaan om hiermee te oefenen en te zorgen voor afwisseling.

Clubavonden

Elke dinsdag avond is er een clubavond die begint om 19:45.
Het schaken tijdens de clubavonden wordt gedaan in het wijkcentrum Het Dok. 
Kajuit 4 
9733CA Groningen

Terug naar overzicht