JSV SISSA

JSV SISSA

Scaccare Inter Studioses Stimulat Amicitiam of beter genoemd SISSA is een schaakclub uit Groningen die werd opgericht in 1936. SISSA begon als een studentenclub maar is snel gegroeid naar een schaakclub met meerdere soorten leden in plaats van alleen studenten.

Locaties

SISSA speelt alle interne competities en toernooien in Café Atlantis met als adres: 
Gedempte Zuiderdiep 61
9711 HC Groningen

De externe toernooien worden gespeeld in het Denksportcentrum aan het adres: 
Oliemuldersweg 43
9713 VA Groningen

Contributies

SISSA maakt een onderscheid van de hoogte van contributie per segment. Een standaard lid betaald €85 contributie. Er wordt een korting gegeven aan studenten, deze betalen namelijk €75 contributie. Dubbelleden betalen €45 inschrijfgeld en voor de jeugdleden wordt een contributie gevraagd van €55. 

Clubavonden

De clubavonden worden elke maandag gehouden vanaf 20:15. Er is echter een aanmelding nodig om deel te kunnen nemen aan de clubavond. Deze moet worden gedaan voor 20:00 en kan door 050-3645484 te bellen. Wanneer er externe toernooien en competities worden gehouden, wordt er een aanwezigheid van 20:00 gehanteerd in het Denksportcentrum.

Competities

SISSA organiseert tijdens de interne competities een clubkampioenschap. Hierbij worden er meerdere rondes gespeeld verdeeld over de clubavonden. Tijdens de competities wordt er bij SISSA muziek gedraaid en hangt er een gezellige sfeer. De laatste maandag van de maand wordt er geen gewoon schaaskspel gespeeld. In plaats van dat gewone schaakspel wordt er een snelschaakspel gespeeld. 
In de externe competitie spelen momenteel acht teams van SISSA. De thuiswedstrijden worden altijd op een zaterdagmiddag of een vrijdagavond gespeeld in het Denksportcentrum.

Terug naar overzicht