Groninger Combinatie

Groninger Combinatie

Groninger Combinatie is een schaakclub die toegankelijk is voor iedereen die affiniteit heeft met schaken. Of je nu een topspeler bent of het alleen leuk vindt om voor je plezier te schaken. Er wordt geschaakt in het denksportcentrum op het adres:

Oliemuldersweg 43
9713VA Groningen

De interne competitie vindt plaats op de donderdagavond rond 19:45. Na de speelronde wordt er door Groninger Combinatie altijd nog een evaluatieronde gehouden. Dit kan zeer leerzaam zijn omdat er altijd tips worden geven over wat betere zetten hadden kunnen zijn.

Inschrijfgeld

Er gelden verschillende inschrijfgelden voor de leden. Het inschrijfgeld voor senioren is bijvoorbeeld €120. Studenten betalen €90 om lid te worden van Groninger Combinatie en voor jeugdleden kost een inschrijving €60. Het is ook mogelijk voor leden van een andere schaakclub om zich in te schrijven bij Groninger Combinatie.

Ingeschreven spelers hebben het gehele seizoen het recht om zich uit te schrijven. Wanneer de uitschrijving voor 1 oktober gebeurt, worden er geen kosten in rekening gebracht. Wanneer de uitschrijving na 1 oktober plaatsvindt, wordt de volledige bondsafdracht voor de Koninklijke Nederlandse Schaakbond doorberekend naar de speler.

Competities

Groninger Combinatie organiseert meerdere competities. Een daarvan is de externe competitie. Hierbij wordt er in teams gespeeld tegen de teams van andere verenigingen. Dit kunnen regionale of landelijke schaakverenigingen zijn. Een andere competitie die wordt gespeeld is het weekendtoernooi. Hierbij wordt er in het hemelvaartweekend een toernooi gespeeld van 7 ronden. Als laatste wordt er bij Groninger Combinatie veel tijd besteed aan de jeugd. Er zijn speciale jeugdtrainingen en er wordt een intern toernooi gehouden waarbij verschillende jeugdspelers tegen elkaar gaan spelen. 

Terug naar overzicht